Soferii semnaleaza din ce in ce mai multe neregularitati cu privire la amenzile primate pentru rovigneta. Din acest motiv a fost schimbata leagea care reglementeaza aceasta contraventie. De acum inainte veti plati mai putini bani, in cazul in care veti primi o amenda pentru lipsa rovignetei. Vesti bune, nu?
Legea a intrat in vigoare in 27 iulie (Legea nr 144/2012). Principala schimbare a fost aceea ca vom plati mai putini bani. De exemplu daca pana acum pentru lipsa rovignetei plateam amenda intre 500 si 1000 de lei (sau 250 lei in 48h) plus un tarif de 28 de euro pentru autoturisme, de acum o sa platim doar amenda. In loc de aproape 400 de lei in 48 de ore vom plati doar 250. Daca nu va achitati in 48, atunci in termen de 30 de zile va trebui sa scoateti din buzunar cei 500 de lei.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania este cea care ne sanctioneaza daca circulam pe drumurile nationale fara rovigneta. Sunt foarte multe camere de filmat plasate strategic pe arterele care au trafic mare.
De ce putem contesta amenzile pe care le luam din cauza rovignetei?
Pentru ca CNADNR nu are bazele de date actualizate la zi. Este foarte posibil ca un proprietar sa isi radieze masina din registrele administratiei financiare si de la politie iar CNADNR il va sanctiona pe fostul proprietar.
Se intampla ca pe un singur drum national sa iti iei mai multe amenzi. Stiu ca suna absurd, dar asa este. Poti “lovi” mai multe camere de filmat si sa fii inregistrat cu multiple amenzi. De exemplu daca circulati pe un drum saptamanal, este considerat un abuz sa primiti 4-5 amenzi.
Locuitorii dintr-un oras, comuna sau sate nu sunt obligati sa plateasca rovignete. De exemplu daca un oras/sat se afla pe o artera nationala foarte circulate, unde CNADNR are plasate camere de filmat, atunci locuitorii nu trebuie sa aibe rovigneta. Exista multe cazuri in care au existat sanctiuni pe nedrept.
Asa ca data viitoare inainte sa platiti o astfel de amenda, aveti grija foarte bine sa va documentati inainte, pentru ca puteti fi victima unui abuz.
Multumiri echipei www.ingaraj.ro pentru informatiile furnizate.
Eu nu inteleg o chestie: de ce sunt astia atat de nesimtiti? Cum pana mea sa ‘lovesti’ mai multe camere? Americanii te vad in chiloti din satelit si noi luam amenzi cu duiumul pentru ca nu sunt in stare sa puna niste conditii absurd de simple in softul ala a lor de 2 lei ….
am primit amenda 250lei ca nu am rovineta !!, eu am rovineta 2012-2013 dar nu mai am factura!!! ce pot sa fac ?! statul imi ia banii degeaba! nu am nici un venit si nu imi pot permite sa ajung la judecata !! ce pot sa fac in acest caz bizar ?! MERSI
Contestati amenzile si nu va lasati pacaliti. Luati-va avocati buni si nu paltiti bani statului ca oricum drumuri bune nu ne dau 😉
Tu sfatuiesti oamenii sa conteste rovinietele si tot tu te plangi de drumuri? Cat de amuzant poti fi … romanule care esti!
Rovinieta se contesta doar cand intradevar sunteti neindreptatiti, luati doua rovinieta in aceeasi luna de exemplu. Atunci da,dar in rest … platiti daca sunteti cascati sau … smecheri 🙂