Rovinieta online:
De interes general:
Publicitate:

Unde platesc amenda de rovinieta?

Foarte multi soferi intra intr-o dilema destul  de profunda atunci cand se trezesc ca au primit amenda pentru lipsa rovinietei si de cele mai multe ori acestia nu stiu unde sa o plateasca sau care este procedora pentru plata unei amenzi de rovinieta. Haideti sa vedem cum trebuie procedat:

  • Inainte de toate, luati in considerare faptul ca oricine are dreptul de a contesta amenda de rovinieta. Daca sunteti siguri ca ati primit amenda pe nedrept (greseli se intampla frecvent) contestati-o.
  • Daca ati circulat fara rovinieta, iar amenda nu este nici o greseala nu puteti face decat sa o platiti. Bineinteles, aveti dreptul sa o contestati dar va veti pierde timpul si .. banii inutil. In vederea platii amenzii trebuie sa:
  1. O platiti in maxim 15 zile del a data comunicarii la sediul contravenientului. Amenda poate fi platita la orice unitatea de trezorerie din Romania.
  2. Tariful de despagubire va fi platit la Directia Regionala de Drumuri si Poduri din raza judetului in care ati fost prinsi fara rovinieta.
  3. Dupa ce platiti amenda, aveti obligatia de a declara plata amenzii la Cestrin, Bd. Iuliu Maniu nr. 401A, Bucuresti, Sector 6 (aici gasiti mai multe detalii: http://e-rovinieta.com/ce-fac-dupa-ce-am-platit-amenda-pentru-rovinieta)

Cam asta este tot. Daca aveti orice fel de nelamuriri sau neclaritati folositi sistemul de comentarii si voi incerca sa va raspund in cel mai scurt timp posibil.

Cum scap de amenda pentru rovinieta?

Foarte multe persoane tasteaza aceasta intrebare prin motoarele de cautare si ajung pe blog in cautarea unei solutii minune pentru a scapa de amenzile pentru rovinieta. Ei bine, o solutie minune din pacate nu va pot oferi deoarce minunile nu sunt tocmai punctul meu forte, insa va voi da 2 variante care fara indoiala va vor ajuta sa scapati de amenzile pentru rovinieta:

  1. Circulati doar in zonele unde nu aveti nevoie de rovinieta. Nu stiti care sunt acestea? Avem un articol pe tema asta chiar aici.
  2. Cumparati rovinieta. Moral si normal este sa fiti in regula si cu toate taxele la zi. Scuza celor mai multe persoane este ceva de genul: “Bai nene, eu circul 2 zile pe an cu masina asta, de ce sa cumpar rovinieta pentru doua zile?”. Ei bine, pentru ca asa este normal! Cei care au gandit aceasta taxa, s-au gandit si la acele persoane care circula foarte putin cu masina si au oferit posibilitatea de a cumpara rovinieta pe o zi, pe o saptamana sau pe o luna. Rovinieta pe o saptamana de exemplu pentru un autoturism costa fix 13.25 Lei. Merita oare pentru 13 lei sa luati amenda de cateva sute de elei? :)

Daca aveti alte idei/solutii pentru a scapa de amenda pentru rovinieta, va astept in sectiunea de comentarii sa le dezbatem.

Daca platesc amenda trebuie sa mai cumpar rovinieta?

Raspuns scurt: da!

Plata amenzii pentru rovinieta si a tarifului de despagubire nu tine locul unei noi roviniete, asadar chiar daca platiti amenda pentru lipsa rovinietei, dupa aceasta va trebui sa platiti si rovinieta.

Pagina 1 din 41234
Copyright © 2010 - 2014 Rovinieta . Toate drepturile rezervate.
Site-ul e-rovinieta.com foloseste cookies.
Recomandam: Jocuri