Rovinieta online:
De interes general:
Publicitate:

Cat este amenda pentru Rovinieta ?

O intrebare care sta pe limba multor romani care se bazeaza pe faptul ca ei nu vor fi prinsi.  Ei bine, inainte de a va da cifrele exacte referitoare la amenzile care le riscati atunci cand circulati fara rovinieta ne simtitm nevoiti sa va facem putina morala. Rovinieta, dupa cum bine stiti este o taxa, o taxa de care statul are nevoie pentru intretinerea si modernizarea drumurilor. Cu totii ne dorim drumuri bune, cu totii dorim sa dispara odata pentru totdeauna gropile din asfalt, dar cum putem face acest lucru daca noi nici macar nu ne platim taxele obligatorii ? Stim si noi, statul se misca foarte incet, organizarea este proasta insa noi, oamenii de rand avem datoria morala sa punem umarul cat putem la ridicarea lui.

Cu toate acestea si cu toate ca amenzile pentru rovinieta sunt destul de usturatoare statisticile sunt ingrijoratoare. In ultimii ani, inainte de introducerea sistemului de rovinieta online doar 35% dintre soferi isi procurau o rovinieta pentru autoturismele lor. Dupa ce sistemul de rovinieta online a fost implementat cu succes procentul celor care isi cumpara rovinieta a crescut cu 10%, ajungand la 45%. Procentele sunt in continuare foarte mici, dar este imbucurator lucrul ca sunt in crestere.

Amenda pentru rovinieta

Ei bine, sa trecem acum la subiectul nostru si anume amenda pentru lipsa rovinietei. Daca sunteti prinsi pe drumurile Romaniei fara rovinieta riscati o amenda intre 250 si 4.000 de lei, o suma deloc neglijabila daca luati in considerare care este pretul unei roviniete. De asemenea cuantumul tarifului de despagubire care se aplica in cazul lipsei rovinietei este intre 28 si 1.210 de euro in functie de tipul autoturismului care il aveti. Credeti ca merita sa riscati ?

Va zicem noi: NU ! Inregistrare unei roviniete dureaza doar doua minute si costa 28 euro pe an. Nu merita sa riscati, nu merita sa o cumparati pe perioade mai scurte de timp (stim cu totii ca se intampla de foarte multe ori sa uitati). Nu riscati si nu va jucati pentru ca o faceti pe banii dumneavoastra !

104 comentarii pentru: Cat este amenda pentru Rovinieta ?

 1. andrei says:

  Am facut-o de oaie …acum de pasti….am circulat un drum pana la Buc…de la Craiova …fara vinieta …intrebarea este de cate ori imi vine amenda?????..Poate sa imi vina de doua ori pe zi …o amenda pentru aceasi fapta????

 2. dumitru says:

  m-ia expirat rivineta pe 9.11.2013 eu am circulat Slobozia Bucuresti de 26 de ori pina pe 13.03.2014 la ce amenzi sa ma astept ? si cam cind incep PV sa vina ?
  multumesc .

  • Mihai says:

   Cate una pe luna. Ai avea cam 5 amenzi din pacate.
   PV pot sa ajunga pana la 6 luni de la data la care te-au luat camerele. Totusi, in mod normal ajung dupa cam dupa 1 – 2 luni sau chiar mai repede uneori..

 3. dumitru says:

  m-ia expirat rivineta pe 9.11.2013 eu am circulat Slobozia Bucuresti de 26 de ori pina pe 13.03.2014 la ce amenzi sa ma atept ? si cam cind incep PV sa vina ?
  multumesc .

Intrebari si raspunsuri

Copyright © 2010 - 2014 Rovinieta . Toate drepturile rezervate.
Site-ul e-rovinieta.com foloseste cookies.
Recomandam: Jocuri