Cum scap de amenda pentru rovinieta?

Foarte multe persoane tasteaza aceasta intrebare prin motoarele de cautare si ajung pe blog in cautarea unei solutii minune pentru a scapa de amenzile pentru rovinieta. Ei bine, o solutie minune din pacate nu va pot oferi deoarce minunile nu sunt tocmai punctul meu forte, insa va voi da 2 variante care fara indoiala va vor ajuta sa scapati de amenzile pentru rovinieta:

  1. Circulati doar in zonele unde nu aveti nevoie de rovinieta. Nu stiti care sunt acestea? Avem un articol pe tema asta chiar aici.
  2. Cumparati rovinieta. Moral si normal este sa fiti in regula si cu toate taxele la zi. Scuza celor mai multe persoane este ceva de genul: “Bai nene, eu circul 2 zile pe an cu masina asta, de ce sa cumpar rovinieta pentru doua zile?”. Ei bine, pentru ca asa este normal! Cei care au gandit aceasta taxa, s-au gandit si la acele persoane care circula foarte putin cu masina si au oferit posibilitatea de a cumpara rovinieta pe o zi, pe o saptamana sau pe o luna. Rovinieta pe o saptamana de exemplu pentru un autoturism costa fix 13.25 Lei. Merita oare pentru 13 lei sa luati amenda de cateva sute de elei? 🙂

Daca aveti alte idei/solutii pentru a scapa de amenda pentru rovinieta, va astept in sectiunea de comentarii sa le dezbatem.

11 comentarii pentru: Cum scap de amenda pentru rovinieta?

  1. boros ramona aneta says:

    Pentru a da un raspuns dlui Mircea care conform comentariului publicat consimte cu legislatia si situatia economica a Romaniei va intreb de ce sa nu facem comparatie cu acele (tari civilizate)? O parte din costurile reabilitarii unui drum este format din salariile mucitorilor care in acele (tari civilizate)sunt de 10 ori mai mari fata de romania,in timp ce pretul carburantului, care contine partial si o taxa de drum este mai mic.

    Domnule mircea in acele tari civilizate soferul are posibilitatea dea evita autostrazile circuland pe drumurile nationale ale tarilor respective ai caror stare este de multe or mai buna decat al autostrazilor romane exemplu in Spania poti ajunge de la granita franceza pana in Malaga (cca 1000 km)fara a plati taxa de drum chiar circuland partial pe autostrazile nationale (in spania doar autostrazile private percep taxa de drum) iar in lipsa acestora se poate folosi gratuit reteaua de drumuri nationale ai caror carosabil se schimba in totalitate aprox odata la 10 an indiferent de gradul de uzura.

Intrebari si raspunsuri

Copyright © 2010 - 2016 Rovinieta . Toate drepturile rezervate.
Site-ul e-rovinieta.com foloseste cookies.