O singura amenda pe luna pentru lipsa rovinietei

Stim cu totii cat de neplacute erau situatiile care aveau loc inainte in legatura cu amenzile pentru rovinieta. Incepand de marti (26.06.2012) a fost aprobat un proiecte de lege care spune ca orice proces vorbal pentru constatarea contraventiei in cazul soferilor care circulara fara rovinieta platita trebui prezentat in termen de 30 de zile, perioada in care soferii nu mai pot fi trasi la raspundere pentru aceeasi contraventie! Cu alte cuvinte, veti putea lua maxim 1 amenda pentru rovinieta pe luna!

Eu personal, sunt 100% pro pentru aceasta lege si chiar ma bucur ca a fost aprobata. Chiar daca nu mi s-a intamplat niciodata sa “uit” de plata rovinietei, am vazut prea multe persoane care au  adunat teancuri de amenzi pentru aceeasi fapta, lucru care nu mi se pare corect!

Acest proiect de lege a fost initiat de catre senatorul Trifon Belacurencu de la PSD, deci dragi soferi, daca doriti sa ii multumiti (in adevaratul sens al cuvantului de data aceasta) cuiva, acum stiti cui!

PS. O data cu aceasta lege, cred ca in urmatoarele luni veniturile avocatilor specializati pe “contestarea amenzii pentru rovinieta” vor scade considerabil! 😀

11 comentarii pentru: O singura amenda pe luna pentru lipsa rovinietei

 1. Razvan says:

  Cine ma poate lamuri?
  Mi-a expirat rovinieta mai demult si mi-am dat seama de abia de vreo 3 zile, inainte sa primesc azi o amenda..As vrea sa stiu la ce sa ma astept – cate amenzi pot primi..?

  Data ‘savarsirii’ contraventiei – 20 Octombrie
  Data Constatarii contraventiei – 02 Decembrie
  Data Instiintarii – 13 Decembrie

  Care este perioada pentru care nu mai pot primi alte amenzi?

  Multumesc

  • Costin says:

   Salut Razvan,
   Nu stiu exact datele problemei tale, insa iti voi explica la modul general sa intelegi cum functioneaza sistemul.

   Poti lua 1 singura amenda pe luna. Deci daca ai circulat in Septembrie, Octombrie, Noiembrie si Decembrie fara rovinieta, te poti astepta la maxim 4 amenzi.

   Legat de ultima ta intrebare, nu o inteleg. Cum adica perioada in care nu mai poti primi alte amenzi?

Intrebari si raspunsuri

Copyright © 2010 - 2016 Rovinieta . Toate drepturile rezervate.
Site-ul e-rovinieta.com foloseste cookies.