Rovinieta numere rosii

Intrebare primita pe email saptamana aseara in jurul orei 21:

numere-rosiiBuna seara,

Am adus recent din Germania o Skoda Superb din 2009 pentur care am scos numere rosii. As dori sa stiu cat costa o rovinieta pentru numere rosii. Precizez ca am rasfoit site-ul insa cu toate ca am gasit listele de tarife pentru toate tipurile de autoturisme nu am gasit nimic legat de rovinieta si numere rosii.

Va multumesc anticipat.

Imi permit sa raspund pe blog la aceasta intrebare, deoarece sunt sigur ca vor mai fi si alte persoane care vor avea aceasta nedumerire. Pentru autoturismele care au numere rosii, legislatia aflata in vigoare nu prevede necesitatea inregistrarii unei roviniete. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa cumperi rovinieta atata timp cat autoturismul tau are numere rosii.

Cand trece pe numere normale, rovinieta devine obligatorie, iar lista cu preturi si calculatorul banuiesc ca stii unde le gasesti.

10 comentarii pentru: Rovinieta numere rosii

 1. Ioana says:

  Confirm, chiar astazi am sunat la politie si mi-au spus ca nu imi trebuie rovinieta daca am numere rosii.

 2. Sandutcu says:

  Nu stiu de unde ati scos voi asta, dar eu stiu pe cineva care a luat amenda pentru rovinieta in timp ce avea numere rosii pe masina fiind adusa recent din Germania.

  Aveti grija mare 🙂

 3. Minu says:

  Si eu confirm ca nu aveti nevoie de rovinieta pentru numere rosii. Am intrebat la politie cand circulam cu numere rosii si nu trebuie rovinieta. 100% sigur 😉

 4. ionel says:

  in situatia cand am cumparat vignetta la doua ore dupa ce am trecut prin dreptul camerelor de verificare se considera contraventie? am fost la o benzinarie si cel de la casa a spus ca nu functioneaza sistemul, trebuia sa-mi continui drumul deoarece eram incarcat cu marfuri perisabile iar pe autostrada nu poti sa intorci un camiom de 40to , este posibil sa se emita amenda?

  • Marian Burtacu says:

   Din pacate camerele nu sunt alceva decat niste roboti programati sa faca o anumita chestie. Ele nu stiu ca tu erai incarcat cu marfuri perisabile si ca trebuia sa iti continui drumul.

   Este foarte posibil (>80% sanse din punctul meu de vedere) sa primesti amenda, insa ai 90% sanse sa ai succes daca o contesti. Tinand cont ca conduceai un camion, amenda va fi destul de mare (uite aici lista cu amenzile: http://irovinieta.ro/amenda-rovinieta) deci gandeste-te de pe acum la varianta contestarii ei ca e pacat sa o platesti aiurea.

   Pe viitor, multa atentie! Incetul cu incetul totul se schimba si se automatizeaza. Nu o sa mai intervina factorul uman (Garcea) care sa ne inteleaga problemele personale.

  • piscot says:

   e contraventie. am patit si eu exact aceeasi chestie ca tine. m-au luat camerele pe DN1, la mai putin de 20 de minute am ajuns la peco si mi-am cumparat rovinieta. degeaba, in 2 sau 3 saptamani mi-a ajuns amenda acasa. trebuia sa plec din tara si nu m-am mai complicat sa o contest dar cred ca as fi avut sanse sa castig …

 5. Sorin says:

  Confirm faptul ca nu este nevoie de rovinieta atunci cand ai numere rosii. Si eu am avut aceasta nelamrurire cand mi-am adus masina din Germania si am intrebat pe cineva de la rutiera sa fiu sigur sa nu ma trezesc cu amenda 🙂

  • pruteanu says:

   Asta indiferent de drumurile pe care circuli? Adica pot circula cu numere rosii si fara roviniete si pe judeteana, si pe nationala si pe europeana?

  • Diana says:

   Nu conteaza pe ce drumuri mergi. Cand ai numere rosii nu iti trebuie rovinieta.

Intrebari si raspunsuri

Copyright © 2010 - 2016 Rovinieta . Toate drepturile rezervate.
Site-ul e-rovinieta.com foloseste cookies.