Cu amenzile pentru lipsa rovinietei banuiesc ca sunteți familiarizati deja. Cel puțin teoretic, ca practic mi-ar face plăcere sa cred ca nu și ca ați ajuns pe acest blog cu scopul de a va informa.
Astăzi vom vorbi despre amenzile pentru lipsa rovinietei care ajung fără semnatura agentului constatator.
Conform Decizia ICCJ nr. 6 din 16 februarie 2015, care a fost data de Completul competent sa judece recursul in interesul legii, a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 199 din 25 martie semnatura agentului constator este obligatorie pentru aceste amenzi.
Ce înseamnă acest lucru?
Înseamnă ca dacă ați primit un proces verbal care nu este semnat, puteți sta linistiti deoarece amenda respectiva este nula.
Cei de la CNADNR, ca băieți deștepți ce sunt, după ce s-a dat legea respectiva au început sa trimită amenzile semnate electronic.
Surpriza 🙂
Nici procesele verbale pentru lipsa rovinietei care sunt semnate electronic nu sunt valide. Legea spune clar ca procesul verbal trebuie să fie semnat olograf, altfel este nul.
Apropo de documentele semnate electronic, acestea sunt valide doar atâta timp cât sunt transmise în mod electronic. Pana acolo mai este drum lung 🙂
Tariful de despagubire la plata amenzii pt. rovigneta care s-a desfiintat prin L144/2012.