Rovinieta Rovinieta Online 2016-03-08T21:14:55Z http://e-rovinieta.com/feed/atom/ Nicolae A. <![CDATA[Anvelope All-season vs Anvelope de Vara]]> http://e-rovinieta.com/?p=504 2016-03-08T21:14:55Z 2016-03-08T21:13:22Z Toti soferii la un moment dat trec prin calvarul schimbarii anvelopelor, iar odata cu inceperea cautarilor va veti trezi intr-o lume plina de optiuni incepand cu marile categorii de anvelope all-season, de vara si iarna. Toate categoriile insa au puncte forte si puncte slabe cel mai important fiind informarea prealabila cum spune si dictonul latin “scientia potentia est”. Anvelopele difera foarte mult prin compozitia si caracteristile cauciucului din care sunt formate, astfel, anvelopele de vara vor avea o compozitie care sa le mareasca performanta cand temperaturile sunt ridicate, iar cele de iarna sunt concepute pentru a da maximul de performanta in sezonul rece. Inclusiv modelul de pe banda de rulare joaca un rol important in felul in care anvelopa se va comporta pe diferite suprafete, acestea fiind gandite si testate pentru a aduce un plus de performanta.

Cand vine vorba sa alegem un cauciuc dedicat unui sezon vom avea intotdeauna siguranta ca nu va exista nici un compromis in ceea ce priveste aderenta si performanta in sezonul respectiv.

Anvelopele de vara se mai numesc si anvelope de performanta, acestea vor fi compatibile pentru 3 sezoane (primavera, vara si toamna), de asemenea acestea sunt eficiente in prevenirea acvaplanarii ceea ce da un plus de siguranta in perioadele ploioase. Multe dintre aceste anvelope sunt dotate cu canele in banda de rulare cu ajutorul carora apa este ghidata si evacuata pentru a imbunatatii controlul cand asfaltul este umed

anvelope vara

“Anvelope de vara ofera o mai buna aderenta pe suprafete uscate si umede decat anvelopele all-season”, a declarat Mike Markoff, de la divizia anvelopelor de mare performanta Goodyear.” Acestea sunt concepute pentru a maximiza aderenta n.n. la temperaturi calde.

Avelopele all-season au reprezentat intotdeauna un compromis din comoditate intre anvelopele de vara si anvelopele de iarna. Compromisul este dat de faptul ca aceste anvelope sunt la fel ca orice produs 2 in 1, nu va puteti astepta ca acesta sa functioneze la performanta maxima pentru toate cele 2 functii. La fel se intampla si cu anvelopele all-season, nu este inca posibil ca un cauciuc sa inglobeze caracteristicile de performanta pentru vreme calda si pentru vreme rece intr-unul singur. Cauciucul ca orice polimer are o temperatura de tranzitie, iar in functie de temperatura la care este utilizat acesta se va comporta total diferit, anvelopa de vara la temperaturi scazute pierzandu-si foarte multe din calitati.

Astfel nu veti obtine maximul de performata in nici un tip de conditii de vreme folosind anvelope al-season, asta nu inseamna ca acestea va vor duce de la punctul A la punctul B este vorba despre setarea unor asteptari realiste cu privire la performanta lor. Exista si avantaje cand vorbim despre anvelopele all-season referitoare la uzura, acestea beneficiaza de o rezistenta mai mare la uzura decat cele de vara. De asemenea in ceea ce priveste folosirea de anvelope dedicate trebuie specificat ca soferii trebuie sa fie mult mai pro-activi inainte de a pleca la drum si sa cunoasca conditiile de drum si sa anticipeze de care anvelope vor avea nevoie.

Daca aveti deja un set de anvelope de iarna pentru zapada si gheata, atunci anvelopele de vara sunt cea mai buna alegere pentru restul anului. Ambele anvelope, de vara si de iarna, abordeaza focalizat necesitatile de performanta si aderenta pentru sezonul dedicat pentru le face cat mai performanta in conditiile meteo respective.

Magazin online de anvelope

Daca preferi sa nu iti petreci timpul facand cercetari si cautand ce avelopa ti se potriveste, ANVELOPEX.RO vine in sprijinul tau cu un magazine on-line dedicat anvelopelor de calitate unde puteti selecta anvelopa dorita si in functie de mai multe criterii precum nivel de zgomot produs in mers dar si efiecienta cu privire la combustibil. Facand o comanda chiar acum vei beneficia de transportul gratuit in toata tara cu posibilitate de retur 30 de zile.

]]>
0
Nicolae A. <![CDATA[Trebuie sa ai rovinieta “pe foaie”?]]> http://e-rovinieta.com/?p=495 2015-12-08T07:36:39Z 2015-12-08T07:36:29Z Am vazut foarte multe persoane care au achizitionat rovinieta online dar nu  numai care se intrebau la un moment dat daca trebuie sa o printeze si sa o aiba tot timpul la ei, in caz de vreun control. Ei bine, daca in general ne-am invatat sa fim cu ani buni in urma, in ceea ce priveste verificarea rovinietelor stam bine.

Soferi nu sunt obligati sa aiba la ei foaia cu rovinieta, deoarece politistii de la rutiera au dispozitive cu care pot verifica daca exista sau nu o rovinieta pe acel numar de inmatriculare.

Cu toate acestea, este bine sa o aveti si printata deoarece sunt situatii in care vi se cere si scapati de niste batai de cap.

De exemplu, mie mi-a fost ceruta la vama cu Republica Moldova. Sigur vamesii de acolo nu aveau acel dispozitiv.

]]>
0
Nicolae A. <![CDATA[Ce trebuie sa stiti despre schimbul de anvelope]]> http://e-rovinieta.com/?p=490 2015-12-08T07:25:36Z 2015-12-08T07:23:16Z Pentru ca anvelopele masinii cu care circulati sunt unele dintre elementele cele mai importante, responsabile de siguranta dumneavoastra in trafic, este esential sa aveti grija ca mereu ele sa fie intr-o stare cat mai buna si evident adaptate sezonului.

anvelope-2In special iarna nu aveti cum evita schimbul de anvelope caci este, prin lege, obligatoriu sa va dotati masina cu unele de iarna, care sunt capabile sa se adapteze conditiilor meteo schimbatoare si dificile de pe perioada sezonului rece. Daca veti intarzia sa faceti acest pas, nu numai ca sunteti pasibil de amenda si retinerea certificatului de inmatriculare de catre politia rutiera, ci va expuneti si unui mare pericol de accidentare, caci lipsa unor anvelope de iarna se traduce printr-o aderenta scazuta a masinii la sosea si o capacitate scazuta a anvelopei de a elimina din calea masinii gheata, apa si zapada care va pot face sa pierdeti controlul volanului in orice moment.

Si pentru ca este atat de important sa va schimbati anvelopele, Decembrie, cel putin pentru orasele situate la deal si campie, este ultima luna in care puteti face aceasta miscare, inainte de a risca la fiecare drum parcurs.

Ce trebuie sa aveti in vedere al schimbul de anvelope

Daca anvelopele de iarna de anul trecut sunt prea tocite, renuntati la ele si inlocuiti-le cu unele noi caci numai asa veti circula in siguranta.

Nu recurgeti la compromis precum anvelope la mana a doua. Mai bine alegeti un set de anvelope all season noi decat sa folositi o anvelopa deja tocita mergand doar pe ideea ca este mai putin tocita ca a dumneavoastra si va puteti folosi de ea.

anvelope

Cand schimbati anvelopele, nu uitati de echilibrarea rotilor si geometrie. Sunt detalii importante raspunzatoare de buna functionare si rulare a anvelopelor. In lipsa acestora, anvelopele se pot deteriora mai repede decat ar trebui sau se pot toci inegal.

De unde puteti procura anvelope de iarna accesibil

In cazul in care se impune inlocuirea anvelopelor de iarna de anul trecut cu unele noi, va recomandam sa intrati pe www.anvelopex.ro si sa va alegeti de acolo anvelopele potrivite masinii personale. Preturile sunt accesibile si in plus beneficiati de o multime de avantaje: Livrare gratuita oriunde in Romania, posibilitate de retur in 30 de zile, garantie 2 ani fara a exclude nici faptul ca toate anvelopele sunt fabricate recent, nu au cauciucul invechit asadar sunt noi in toate privintele.

La AnvelopeX veti gasi cele mai bune oferte in materie de anvelope de iarna si nu numai! Comercializam si anvelope all season si anvelope de vara atat pentru masini cat si pentru motociclete sau utilaje comerciale, conditiile si avantajele clientilor fiind, indiferent de produsul achizitionat, cele mai sus mentionate.

Oricand aveti nevoie de anvelope noi de la producatori de top in care aveti incredere, nu trebuie decat sa intrati pe site si sa comandati! Procedura este una cat de simpla si va ocupa putin timp, ramanand ca apoi sa le primiti direct la adresa mentionata fara costuri ascunse si fara complicatii.

]]>
0
Nicolae A. <![CDATA[Licitatie masini ridicate Arad]]> http://e-rovinieta.com/?p=476 2014-09-05T09:11:13Z 2014-09-05T09:11:13Z Am vazut in dimineata aceasta pe wallstreet.ro o stire cum ca primaria din Arad ar organiza o licitatie cu masinile ridicate de pe strazile Aradului.

Nu sunt sigur ca inteleg corect ideea. Deci, imi las masina parcata, chiar neregulamentar fiind iar iei o ridica si apoi o scot la licitatie?

Unde naiba traim? In jungla?

]]>
1
Nicolae A. <![CDATA[Noul cod rutier 2014 pe intelesul tuturor]]> http://e-rovinieta.com/?p=471 2014-08-02T06:50:28Z 2014-08-02T06:50:28Z Noul cod rutier 2014 pe intelesul tuturor scrisa de Marius Stanciulescu este cea mai buna carte de pe care va puteti pregati pentru examenul teoretic pentru permisul de conducere. In cele mai multe orase, instructorii o recomanda direct sau chiar au exemplare pe care le ofera bonus. In altele, cursantii sunt lasati sa aleaga cum ii taie capul de pe ce vor sa invete.

Daca sunteti in cel de-al 2lea caz, va recomand cu incredere:

  1. Noul cod rutier 2014 pe intelesul tuturor (o gasiti aici, costa 17 lei)
  2. Siteul drpciv.ro

Recomandarea mea este urmatoarea: cititi cu atentie cartea de 2 ori (sunt doar 135 de pagini structurate foarte frumos si legislatia este foarte usor de inteles daca cititi cu atentie si va imaginati practic situatiile descrise acolo.

Incepeti sa faceti chestionare. Am recomandat drpciv.ro insa in aceeasi masura recomand si e-drpciv.ro un site care are aceleasi intrebari insa construit pe o platforma mai moderna si mai are si o mica comunitate unde se discuta intrebarile. Este destul de util deoarece sunt persoane care explica anumite situatii, mai sunt care vin cu fragmente din legislatie care explica clar de ce A, B sau C este raspunsul corect.

Acestea fiind spuse, spor la invatat, rabdare si multa atentie. Atat “materia” cat si examenul sunt foarte usoare, iar cei care pica ori nu au avut buna vointa sa invete catusi de putin ori nu au fost atenti (sunt multe intrebari capcana).

]]>
0
Nicolae A. <![CDATA[Cat costa scoala de soferi?]]> http://e-rovinieta.com/?p=469 2014-08-02T06:37:59Z 2014-08-02T06:37:59Z Recent, un prieten a decis ca vrea sa termine cu mersul pe jos si mijloacele de transport in comun si vrea sa-si ia o masina, probabil un Punto sau un Polo, ceva mic, pentru oras si s-a apucat de scoala de soferi. Curios, l-am intrebat cata costat si:

  • 1000 lei scoala de soferi pentru categoria B (30 de ore de conducere)
  • 180 lei dosarul medical (facut la o clinica privata la care l-au dus cei de la scoala)
  • 68 lei chitanta pentru permis de la CEC
  • 10 lei chitanta trezorerie pentru cazier
  • 6 lei chitanta primarie pentru examinare
  • 20 lei cartea pentru intrebari

Cam acestea ar fi taxele pentru scoala de soferi, la care bineinteles se adauga “dreptul” pentru oras care in functie de oras poate fi intre 50 – 150 euro.

]]>
0
Nicolae A. <![CDATA[Vinieta Ungaria. De unde se cumpara?]]> http://e-rovinieta.com/?p=461 2014-07-10T07:16:51Z 2014-07-18T07:14:24Z Vinietele, de fapt matricea dupa cum este denumita la ei, poate fi cumparata imediat dupa ce intrati in Ungaria. Sunt foarte multe rulote si ghiseuri de unde poate fi cumparata.

Plata poate fi facuta in euro, in lei dar si in forinti iar ultima data cand am fost in Ungaria perioada minima pentru care se putea cumpara vinieta / matricea era de 4 zile.

Nu mai sunt la curent cu amenzile practicate de Unguri (daca stie cineva rog sa scrie intr-un comentariu) insa stiam ca sunt destul de piperate, deci nu va sfatuiesc sa va aventurati pe drumurile lor fara taxa platita.

Acum mai nou, se poate achizitiona si online sau chiar la unele benzinarii din Romania.

PS. La achizitionarea vinietei in Ungaria veti primi doar un bon. Fara abtibilduri sau alte chestii pe care le intalnim in alte tari precum Austria de exemplu.

]]>
3
Nicolae A. <![CDATA[Vinieta Germania]]> http://e-rovinieta.com/?p=457 2014-07-10T07:09:43Z 2014-07-16T07:06:39Z Ma intreba zilele trecute cineva pe email cat costa si de unde ar putea cumpara o vinieta pentru Germania deoarece intentioneaza sa mearga intr-o scurta vacanta cu masina si n-ar vrea sa se trezeasca cu amenzi nemtesti sau alte probleme care sa-i faca vacanta neplacuta.

Ei bine, spre deosebire de Romania, Ungaria sau alte state unde exista taxa de drum separata, in Germania NU AVETI NEVOIE de vinieta sau taxa de drumuri sub alte denumiri. Acestea exista bineinteles, insa sunt incluse in pretul combustibilului. Frumos nu? 🙂

]]>
1
Nicolae A. <![CDATA[De ce sa cumperi rovinieta online?]]> http://e-rovinieta.com/?p=438 2014-07-09T09:01:38Z 2014-07-15T08:55:11Z Nu, nu este un articol prin care sunteti indemnati sa cumparati rovineieta online.

Este doar un articol pornind de la acest topic, in care cineva este pus in situatia de a plati o amenda pentru lipsa rovinetei deoarece persoana / firma care i-a vandut-o nu i-a trecut si numarul de identificare. Detaliile exacte le cititi in topic.

De ce este mai buna rovinieta online?

Pentru simplu fapt ca online sunt de completat niste campuri standard. Nu le completezi, nu poti trece la urmatorul pas, deci este practic imposibil sa nu completezi informatiile de care este posibil sa ai nevoie mai tarziu pentru o eventual contestare a amenzii.

O alta chestie este ca inainte sa dai “submit” iti poti verifica datele trecute, astfel incat poti fi sigur ca sunt corecte, deci din nou, nu ne mai izbim de angajati incompetenti / plictisiti sau neatenti.

]]>
0
Nicolae A. <![CDATA[Cum aflu informatii despre rovinieta mea]]> http://e-rovinieta.com/?p=436 2014-07-09T08:56:39Z 2014-07-12T08:54:25Z Am vazut in dimineata aceasta problema unui coleg care va fi pus in situatia sa trebuiasca sa afle mai multe informatii cu privire la rovinieta pe care a achizitionat-o. Cu siguranta cazul nu este singular si cu siguranta (ca si mine de altfel) cei mai multi nu vor sti cum si de unde sa afle acest lucru, asa ca am facut putin research sa aflu mai multe detalii.

In cazul in care din diferite motive doriti sa aflati mai multe informatii despre rovinieta, acest lucru se poate face din doua locuri:

  1. Firma de unde ati achizitionat-o (fiecare are datele de contact pe site, in caz ca ati achizitionat-o online).
  2. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, telefonic la 021.264.33.44 sau prin email la [email protected] intre orele 08:30 – 16: 30 de luni pana joisi vineri in intervalul orar 08:30 – 14:00

Sfatul meu este sa solicitati informatiile telefonic, deoarece veti primi un raspuns mult mai rapid decat prin email in cele mai multe dintre cazuri.

 

]]>
5